Välkommen till Wallenius Vinklar

Många känner sig skickade att skriva om händelser och företeelser i Thailand och omgivande länder men få äro kallade.En hel del tokigheter har skrivits och kommer att skrivas av både bloggare och reportrar som skjuter från höften. Wallenius Vinklar är bloggen som inte har något behov av att vara bäst, störst och snabbast. Wallenius vinklar ska vara analyserande och underfundig, lämna fältet öppet för förnuftiga människors kommentarer. Inga anonyma kommentarer kommer att accepteras.Man måste kunna stå för sin åsikt.


Val, politiker och demonstranter

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

thai politicsThailands nuvarande premiärminister Prayuth Chan-ocha har alltid ansetts vara en militär ledare. Ända tills han för någon vecka sedan förklarade att han inte längre är soldat utan en civil politiker. Ledare inom det militära har snabbt accepterat det faktum att Prayuth inte längre är soldat men enligt uttalande kommer han att få samma stöd från de väpnade styrkorna i landet som förut.

Hur firas jul i Thailand

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

thai christmas1Kanske på samma sätt som många firar jul i Sverige och övriga nordiska länder. Några extra dagar ledigt fastän det inte är några röda dagar över jul i den thailändska kalendern. Det är väl inte många som firar att Jesus föddes och det är ju delade meningar även bland kristna om han föddes i juletider eller i januari.

Att fira julen blir utan att tänka på Jesus till en shoppingfest utan dess like.  Varuhusens högtalare spelar julsånger i det oändliga, mycket Jingle Bell är det i thailändska köpcenter också. I Norden är det julpynt från slutet av november i både hemmen och i varuhusen.

Kortbedrägerier ökar lavinartat

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

card fraudMed anledning av bankernas iver att avskaffa kontanter för att komma åt kriminella och minska terrorismen vill vi återge en artikel från DN Debatt. Vi har tidigare skrivit en artikel i ämnet, Thailand är raka motsatsen. Det kanske behövs tänkas och undersökas lite till innan alla böjer sig för bankernas argument. Vill vi verkligen bli totalkontrollerade via våra bankkort. Att dessutom kortbedrägerierna ökat markant de senaste åren borde få de flesta kontantmotståndarna att åtminstone höja lite på ögonbrynet. Artikel från DN Debatt i kursiv stil.

Är alternativa sanningar lögn

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

media signVärldens nyhetsmakare börjar bli fartblinda. Så mycket skräp som rapporteras dagligen gör att människor dränks i märkliga ”nyheter”. Allt har blivit Breaking News med stora fanfarer och huvudrubriker i allt fetare stil. När Donald Trump introducerade begreppet alternativa sanningar sköts hela kontrollkonceptet i sank. Finns det mer än en sanning kan vän av ordning fråga sig. Att det finns mer än ett sätt att tolka sanningen är utom all tvivel men innebär det att sanningen kan modifieras och ofta förvrängas. Vårt svar är nej, en sanning är en sanning och nyhetsflödet måste sansas och hitta tillbaka till normalitet. Därmed inte sagt att det bara kan finnas en nyhetsförmedlare.

Politiker vill börja agera politiskt

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

electionsThailändsk politik och politiker kan i dagsläget jämföras med galopphästar med ryttare i färd att ta sig in i startboxarna. Om hästarna är partierna så är ryttarna politikerna. Precis som galopphästar har också en del partier skygglappar och verkar inte vilja inse behovet av att reformera sig själva. En del ryttare sitter säkrare i sadlarna än andra. Det krafsas och gnäggas och en del ekipage stegrar sig till och med.

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag24
Veckan179
Månad917
Totalt212603

Sök artiklar

Överst på sidan