Välkommen till Wallenius Vinklar

Många känner sig skickade att skriva om händelser och företeelser i Thailand och omgivande länder men få äro kallade.En hel del tokigheter har skrivits och kommer att skrivas av både bloggare och reportrar som skjuter från höften. Wallenius Vinklar är bloggen som inte har något behov av att vara bäst, störst och snabbast. Wallenius vinklar ska vara analyserande och underfundig, lämna fältet öppet för förnuftiga människors kommentarer. Inga anonyma kommentarer kommer att accepteras.Man måste kunna stå för sin åsikt.


Marknadsdagar och festivaler

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

markandsdagar 2Umeå har en årlig Thaifestival i början av juli. Kristinestad i Österbotten Finland har en årlig marknad i slutet på juli. Bergvik hade marknadsdagar den 29:e och 30:e juli 2017. Vi är på upptäcksfärd och besöker dessutom en hel del Loppis, där människor säljer sånt de vill bli av med trodde vi. Loppis är mycket mer sofistikerat än så. Det är på Loppis de riktiga fynden kan göras till fantastiska priser. Det går att säga att Loppis är motsatsen till konsumtionssamhällets iver att tillverka nya produkter. På Loppis säljs prylar som är tillverkade förut.

Kan rättsfallet mot regeringen Yingluck bli prejudicerande

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

yingluck riceÄr en regerings handhavande av skattemedel till gagn för landets befolkning? Det är egentligen den frågan rätten ska besvara den 25:augusti 2017. Riksrättsåtalet mot Yingluck Shinawatra och hennes regeringsrepresentanter involverade i megaprojektet rispantsättning mellan åren 2011-2014 kan få långt gående följdverkningar.

Thailändsk företagare i Söderhamn

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

thaikvinnor foretagare 2Vi hamnade på ett tolvårsjubileum i Söderhamn och som sig bör var det en thailändsk kvinna som hållit igång en restaurang i tolv år. Vi vet inte om Sangwarn Khomsanoi bryr sig om en bra sifferkombination men nog låter öppningsdatumet 050705 som lyckobringande. Restaurangen heter Mai Thai och ligger centralt i Söderhamn med småbåtar förtöjda i kanalen utanför. En otroligt populär thaibuffet serveras från måndag till fredag mellan 11.00 och 15.00. Sangwarn har varit på väg att lägga ner restaurangen vid ett par tillfällen men när hon ser de många nöjda matgästerna känns det viktigt att fortsätta.

Thailändska företagare ger liv till landsbygder

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

thaikvinnor foretagareWalleniusvinklar befinner sig för närvarande i Hälsingebygden och försöker få en insyn i bärbranschen. Under tiden träffar vi på många intressanta människor som inte uppbär bidrag. Det har Natasha Webster från Kanada också gjort. När hon kom till Sverige för att inleda sina studier i kulturgeografi upptäckte hon thailändska kvinnors företagssamhet. Vi kommer inte att doktorera om thailändares entreprenörskap men vi har en del iakttagelser att tillägga vilket vi kommer att göra på slutet av artikeln om Natasha skriven av Jonas Gustafsson. Artikeln finns i sin helhet i tidningen Entré nummer 2, 2017 och återges här i blå, kursiv, text.

Bruttonationalprodukten genomskådad

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

BNP 1BNP är summan av alla varor och tjänster som produceras i ett land under ett år. Att jämföra olika länders BNP är i det närmaste omöjligt. I Sverige är nog beräkningarna någorlunda adekvata men det finns med största sannolikhet en ”svart” ekonomi i Svedala också. I Thailand däremot är de varor och tjänster som produceras utanför den officiella BNP- beräkningen förmodligen lika stor.

Sök artiklar

Besökare

I dag29
Veckan58
Månad503
Totalt205668

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet
Överst på sidan