Välkommen till Wallenius Vinklar

Många känner sig skickade att skriva om händelser och företeelser i Thailand och omgivande länder men få äro kallade.En hel del tokigheter har skrivits och kommer att skrivas av både bloggare och reportrar som skjuter från höften. Wallenius Vinklar är bloggen som inte har något behov av att vara bäst, störst och snabbast. Wallenius vinklar ska vara analyserande och underfundig, lämna fältet öppet för förnuftiga människors kommentarer. Inga anonyma kommentarer kommer att accepteras.Man måste kunna stå för sin åsikt.


Hur senatorer ska tillsättas i Thailand

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

 

senatorsVi har vid flera tillfällen skrivit om demokrati och fått många åsikter om vad en demokrati är. Vi är medvetna om att det finns många olika lösningar efter att den kanske viktigaste grundpelaren för demokrati, nämligen ett val, har hållits. Enligt Thailands nya grundlag ska senaten tillsättas och riksdagen väljas. Det bör skrivas att de flesta västerländska demokratier har en vald senat eller ingen senat alls. Stötestenen i den här frågan har ständigt varit hur en senat ska tillsättas, vilka ska bestämma om sammansättningen. Här finns det ingen lätt lösning och just det här ärendet har varit anledningen till att valdagen har skjutits fram vid flera tillfällen. Den s.k. organiska lagen som ska reglera sammansättningen av kommittén (Senate Selection Committee) som ska utse medlemmar i senaten är svår att enas om. En komplicerad lösning är på väg att klubbas igenom i Nationalförsamlingen. Som det ser ut blir det ingen kommitté snarare ett komplicerat röstningsförfarande.

Taxi OK i Bangkok

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

 

taxi okUppenbarligen känns konkurrensen från nya sätt att ta sig fram i förflyttningsindustrin. Det blir allt vanligare att två eller fler passagerare delar på notan och att nya transportörer dyker upp t.ex. Uber och Grab

Det förekommer ganska allvarlig kritik mot den existerande taxikåren i Bangkok. Förare som vägrar åka dit en passagerare vill vilket ofta sker om föraren anser att det är för mycket trafik i området eller när det regnar vilket ofta leder till trafikstockning. Många klagar på att det luktar illa i taxibilar, att förare utsätter passagerare för trakasserier och ibland händer det att föraren försöker ta ut ett överpris. Att en del kör som galningar är också en källa till klagomål.

En ”grand old lady” i Krabi provinsen är 111 år

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

 

111 yearsKrabis guvernör ML Kitibodhi Prawit tog sig tid att besöka människor i provinsen som är över 100 år gamla för att dela ut nyårsgåvor. Med sig hade han tjänstemän från Krabi kommun och representanter från Röda Korset. De blev välkomnade med ett leende från Pliew Petchpuang som sina 111 år till trots fortfarande går utan käpp, hör och ser bra och dessutom komunicerar hon med människor. Ja just det pratar med människor. Eftersom Jai Pliew är född 1907 har hon levt i Kung Rama V eran.

Därför är tystnad bra för din hjärna

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

 

 brainVärlden är full av oljud, som konstant kräver uppmärksamhet från vår hjärna. Men det finns flera goda skäl att då och då sätta omgivningen på "mute" och dra sig tillbaka i tystnaden.Bilbrus, musik och plingande mobiler. För de flesta av oss är vardagen full av oväsen som konstant intar våra hörselgångar och kräver uppmärksamhet, utan att vi kanske upptäcker det. Men det finns all anledning att sätta omgivningen på "mute", dra ur hörlurarna och välkomna tystnaden. Flera studier visar nämligen att tystnad är betydligt viktigare för vår hjärna än vi kanske går och tror. Vi ger dig en snabb översikt över några av de gynnsamma effekterna med att dra ut ljudkontakten. Inte bara dra ur ljudkontakten ge hjärnan enpaus från mediabruset då och då. Vi behöver inte alltid kommentera och absolut inte informera på sociala medier. Gallra i mediabruset.

”We Walk” marschen får stöd

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Go vote suthepParaplyorganisationen för intresseföreningar i Thailand, People GO Network, påbörjade sin långa vandring från Thammasat University i Pathumthani den 20:e januari och har för avsikt att nå Khon Kaen inom en månad. ”We Walk” som marschen är döpt till ska ta tillvara allmänhetens intressen när det gäller den allmänna sjukförsäkringen, kvaliteten på mat och samhälls- och politiska rättigheter. Redan från första dagen utsattes deltagarna i marschen för påtryckningar från militär och polis att avsluta marschen eftersom den stred mot NCPO:s order 3/2558. Ordern som stipulerar att det är förbjudet att delta i politiska aktiviteter med fler än fem deltagare.

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag39
Veckan39
Månad1274
Totalt214641

Sök artiklar

Överst på sidan
Template by JoomlaShine