Välkommen till Wallenius Vinklar

Många känner sig skickade att skriva om händelser och företeelser i Thailand och omgivande länder men få äro kallade.En hel del tokigheter har skrivits och kommer att skrivas av både bloggare och reportrar som skjuter från höften. Wallenius Vinklar är bloggen som inte har något behov av att vara bäst, störst och snabbast. Wallenius vinklar ska vara analyserande och underfundig, lämna fältet öppet för förnuftiga människors kommentarer. Inga anonyma kommentarer kommer att accepteras.Man måste kunna stå för sin åsikt.


Håkan Wallenius

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

senatorsVi har vid flera tillfällen skrivit om demokrati och fått många åsikter om vad en demokrati är. Vi är medvetna om att det finns många olika lösningar efter att den kanske viktigaste grundpelaren för demokrati, nämligen ett val, har hållits. Enligt Thailands nya grundlag ska senaten tillsättas och riksdagen väljas. Det bör skrivas att de flesta västerländska demokratier har en vald senat eller ingen senat alls. Stötestenen i den här frågan har ständigt varit hur en senat ska tillsättas, vilka ska bestämma om sammansättningen. Här finns det ingen lätt lösning och just det här ärendet har varit anledningen till att valdagen har skjutits fram vid flera tillfällen. Den s.k. organiska lagen som ska reglera sammansättningen av kommittén (Senate Selection Committee) som ska utse medlemmar i senaten är svår att enas om. En komplicerad lösning är på väg att klubbas igenom i Nationalförsamlingen. Som det ser ut blir det ingen kommitté snarare ett komplicerat röstningsförfarande.

Taxi OK i Bangkok

 

taxi okUppenbarligen känns konkurrensen från nya sätt att ta sig fram i förflyttningsindustrin. Det blir allt vanligare att två eller fler passagerare delar på notan och att nya transportörer dyker upp t.ex. Uber och Grab

Det förekommer ganska allvarlig kritik mot den existerande taxikåren i Bangkok. Förare som vägrar åka dit en passagerare vill vilket ofta sker om föraren anser att det är för mycket trafik i området eller när det regnar vilket ofta leder till trafikstockning. Många klagar på att det luktar illa i taxibilar, att förare utsätter passagerare för trakasserier och ibland händer det att föraren försöker ta ut ett överpris. Att en del kör som galningar är också en källa till klagomål.

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag39
Veckan39
Månad1274
Totalt214641

Sök artiklar

Överst på sidan
Template by JoomlaShine