Jämställdhet (3)

Det händer mycket i jämställdhetens tecken inte minst i Asien. Sydkorea och Thailand har kvinnliga statsministrar, många företag i området leds av kvinnor och många associationer jobbar aktivt för jämställdhet. Frågan diskuteras som aldrig tidigare. Vi försöker följa med i svängarna och granska vad som görs för att förbättra kvinnans situation i Asien. Det görs en hel del.

Skönhetsideal misslett

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

miss thailandÅr 2014 blev Nonthawan Thongleng överraskande krönt till Miss Thailand World. Överraskande därför att hon har mörk ”complexion” som kan översättas med hy. Miss World och även Miss Universe har från gång till annan haft mörk hy och en gång skrev vi -varför använda vitgörande krämer när Miss Universe är mörkhyad.Efter att Khun Nonthawan blev krönt till Miss World Thailand, märk väl 2014, fanns det mängder av kommentarer på social media att hon inte borde vunnit –med så mörk hy. Jo det är sant. Som tur är fanns det både talang och skönhet hos henne som övertygade juryn om att hon är en väl vald representant för Thailands skönhetsideal.

 

Lagstadgad jämställdhet

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Frida Eek är forskare i arbets- och miljömedicin på Lunds universitet och har varit delaktig i en ny undersökning som fått fram en del intressanta fakta när det gäller att vabba (vara hemma och vårda sjukt barn). Det är kvinnorna som tar största ansvaret när det gäller att vårda sjuka barn och de tar också största ansvaret i den dagliga barntillsynen (51% av tillfrågade kvinnor tycker det).

Fonden som skapar möjligheter

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

 I sitt anförande i samband med Hennes Kungliga Höghet Drottning Sirikits födelsedag sa premiärminister Yingluck Shinawatra följande.

 ”År 2012 fyller vår drottning 80 år, låt oss ta det här unika tillfället att främja utvecklingsmöjligheter för kvinnorna i vårt land. Ett ypperligt tillfälle för de thailändska folket att visa respekt för vår drottning Sirikit”.

 Hon syftade på The Thai Women Empowerment Fund som startades år 2012.

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag39
Veckan39
Månad1274
Totalt214641

Sök artiklar

Överst på sidan
Template by JoomlaShine