När ska man äta frukt

När ska man äta frukt

Doktor Stephen Mak har botat många patienter som haft cancer med dödlig utgång genom att försöka hitta grunden till sjukdomen. Kurera med solenergi, låt kroppen hela sig själv, ät naturmedicin och frukt på rätt sätt är hans råd. Oavsett vad man tror på är de råd som ges varken skadliga eller komplicerade och värda att prova.

Ät frukt på fastande mage
Frukt på fastande mage har en avgiftande effekt. Många köper frukt varje dag, rengör den, skär den i bitar och äter den. Utan närmare eftertanke. Att äta frukt är ju nyttigt och ger oss c-vitaminer bland mycket annat. Nya rön visar att det är viktigt att äta frukt på rätt sätt.

Frukt är kanske den allra viktigaste födan
Om du äter frukt tillsammans med t.ex. bröd är frukten beredd att ge sig rakt igenom magen och ut i tarmarna. Tyvärr hindrar brödet frukten från att göra sitt nyttiga arbete. Brödet mixat med frukten blir en enhet som mer eller mindre ruttnar och fermenteras i magen p.g.a. magsyran och förvandlas helt enkelt till sur syra. Om du äter enbart frukt på fastande mage slipper du uppstötningar, rapar och allmänt obehag. Många klagar på att de måste rapa när de äter en melon eller känner behov av ett toalettbesök när de äter en banan. Frukt tillsammans med annan mat producerar gaser som leder till dessa behov. Man kan förenklat säga att all frukt blir alkalisk eller basisk när den äts utan uppblandning av syrabildande föda eller tillsatser som socker. Syrabalansen är viktig för att må bra. Man bör äta 75% basisk föda och endast 25% föda som ger en sur reaktion. Basbildande är färsk frukt i allmänhet, citron, grapefrukt, russin, grönsaker och särskilt råkost. Till syrabildande föda räknas, fisk, kött, kyckling, pasta, socker, ägg, kaffe, kakao, te, mjölprodukter etc.

Fruktjuicer
Fruktjuicer bör endast drickas i färsk form och absolut inte uppvärmd, heller inte uppblandade med mängder av socker. Socker gör den alkaliska, basiska födan frukt, sur. När du dricker fruktjuicer tänk på att bara ta en liten klunk åt gången och låt juicen blandas med den saliv du har i munnen.

Viktiga frukter

KIWI: Liten men naggande god. Innehåller potassium, magnesium, vitamin E och fiber. En Kiwi innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som en apelsin.   

ÄPPLE: Även om ett äpple innehåller jämförelsevis lite C-vitamin, är mängden antioxidanter och flavonoider som hjälper C-vitaminers verkningsgrad, stort. Har god effekt mot och minskar risken för  tarmcancer, hjärtattacker och stroke. 

JORDGUBBAR: Jordgubbar innehåller störst mängd  antioxidanter av alla lättillgängliga frukter. Antioxidanter motverkar de fria radikalernas negativa inverkan i form av cancer och igensättande av blodådror.

APELSIN: Att äta 2-4 små apelsiner (mandariner, clementiner) per dag sänker den dåliga kolestorolhalten, skyddar mot och i vissa fall tar bort njursten. Minskar dessutom risken för tarmcancer.

VATTENMELON: Består av 90% vatten och är en utmärkt frukt att äta om man vill släcka törsten. Innehåller mängder av glutation som hjälper att stärka vårt immunförsvar. Även lykopen, en viktig antioxidant, i kampen mot cancer finns i meloner. C-vitamin och potassium får man på köpet. 

GUAVA & PAPAYA: Ligger i topp bland C-vitaminrika frukter. Guava är dessutom fiberrik som motverkar förstoppning och papaya är rik på karotin som är bra för ögonen.

Drick inte kallt vatten på maten
Kallt vatten överför fettet i maten till fast form vilket i sin tur förlänger matsmältningsprocessen. Det fasta fettet bryts ner snabbare av magsyran än den övriga fasta maten och absorberas fortare av tarmarna. Det leder till att tarmväggarna blir insmorda av en massa som snabbt förvandlas till cancerframkallande fetter. Ska man dricka något efter maten bör man dricka varmt vatten eller en tunn varm soppa. 

 

 

Läs 4571 gånger

Senast ändrad tisdag, 05/08/2014

Logga in för att kunna kommentera
Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag39
Veckan39
Månad1274
Totalt214641

Sök artiklar

Överst på sidan
Template by JoomlaShine