Religion (5)

Religion är ett känsligt ämne och därför har vi ullstrumporna på oss när vi skriver artiklar som berör religion. Det känns som om det är ett viktigt ämne eftersom internet har blivit en ny sorts religion men kanske inte alltid rogivande. 

Lev efter Buddhismens principer

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Tio principer som alla borde följa för att  bli en bättre människa. Många av grundprinciperna har glömts bort i dagens samhällen fyllda av illvilja och våld. Om thailändska politiker, förresten alla politiker, följde Buddhismen hederskod skulle världen se mycket bättre ut. Många pratar om Buddhismen som en livsfilosofi men väldigt få kan erinra sig innehållet i grundprinciperna. Om principerna, Thosapit Rachatamma (uttalas ratchatam), följs av människor i ledande ställning skulle inget felaktigt nyttjande av makt för egen vinning förekomma. Ledare skulle heller inte anse den position de blivit valda till eller nått på annat sätt, som sin personliga ägodel. Principerna återges i pali, thai, engelska och svenska i nämnd ordning.

Att lyckas nå lycka

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

”Happiness is a warm gun” skrev John Lennon och många har försökt tolka de orden. Naturligtvis har tolkarna haft Lennons behov av droger i bakhuvudet. Själv påstod han att texten härstammade från en kompis besatthet av vapen och en framsida från ett magazin som handlade om vapen.

Ädla tankebanor

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Bakom murarna på gatan Watcharaphol ligger Sathira-Dhammasathan, en plats där man kan vederkvickas och där själen finner ro. Det är inte riktigt rätt att säga att Mae Chee Sansanee Sathirasuta styr och ställer här. Hennes ledarstil är fjärran från styra och ställa men hon kallas direktör. Mest är hon nog känd som en fredsambassadör runt om i världen.

Munkplikt

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Thailand blev Buddhistiskt redan på 300-talet i området som idag heter Nakon Phatom om man ska tro källor som säger sig veta. Den typ av Buddhism som de flesta thailändare är anhängare av kallas Theravada Buddhism och står för ”de äldres doktrin”. Det finns andra riktningar i Thailand och som sig bör när det gäller Buddhismen accepteras de utan något större bråk.

Visa respekt för Lord Buddha

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Alla har vi någon eller något vi respekterar och anser vara heligt. När någon person medvetet eller omedvetet förolämpar eller trampar på våra ideal blir man med viss rätt själv förolämpad rent av förbannad. Det verkar inte finnas några gränser för antalet turister som har besökt och kommer att besöka Thailand. Det verkar heller inte finnas några gränser för turister oförnuft när det gäller att använd Buddha i sitt eget syfte.

 

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag39
Veckan39
Månad1274
Totalt214641

Sök artiklar

Överst på sidan
Template by JoomlaShine