Resa (8)

Wallenius Vinklar är ingen reseblogg i den mening att vi kommer att föreslå resmål. Däremot kommer vi att skriva om trevliga ställen vi besökt och hur det är att resa i Thailand. Hur fungerar logistiken när man ska förflytta människor från punkt A till punkt B. Och visst kommer det att finnas ett och annat resmål beskrivet. För det mesta utanför turiststråken.

En månad i Thailand

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

ban pheDen här artikeln publicerades i Expressen söndagen den 8 oktober 2017 under rubriken DINAPENGAR.se och är ett bra exempel på hur pensionen kan räcka till om ekonomin är genomtänkt.
Vi på vinklarna tycker förstås att Kjell och Pirjo borde spendera mer tid än en månad i Thailand. Vi tror att många av våra läsare är i en liknande situation som Kjell och Pirjo. Välkomna till Thailand.

På jakt efter kyla och jordgubbar (del 3)

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

65 hill 6Kaffeklokare
Den tredje och sista delen av På jakt efter kyla och jordgubbar kommer att handla om kaffe men också lite annat smått och gott. Inledningen ger vi till Khun Bang-orn Srisunthorn. Ibland blir en enkel kopp kaffe en totalupplevelse, snudd på en heldagshändelse. Skylten som pekade upp mot en höjd i Khao Kho beskrev Sixty-Five Hill som ett kaffehus, Baan Caffe. Ett fik bland andra trodde vi felaktigt.

På jakt efter kyla och jordgubbar (del 2)

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

relax in waterMer kommer avslutade vi första delen med och här kommer mer. På toppen av ett vattenfall har publicerats i Thailands Posten för tre år sedan. Återbesöket blev på alla sätt lika bra som det första besöket. Inte ens människorna har lyckats förstöra det eviga ekologiska kretsloppet som skogarna på toppen av vattenfallet har åstadkommit.

På jakt efter kyla och jordgubbar

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

cold strawberriesVi var på jakt efter kyla och jordgubbar. Resan började från Bangkok onsdagen den 10 februari. Det fanns en viss rädsla för att kylan hade lämnat Thailand även norrut.

Transportsträcka
Första etappen, som bara var en transportsträcka, nådde Phitsanulok, halvvägs till Chiang Mai, med en övernattning som kostade 700 baht, utan frukost. Den hittade vi på vägen till Uttaradit. Vi hade dessutom bestämt oss för att åka på vinst och förlust, alltså inga förbokningar. Det gör det hela mer oförutsägbart. Att alla möjligheter till en övernattning skulle vara fullbokade i norra Thailand trodde vi inte ett ögonblick på.

Cuba i stöpsleven - intryck från Havanna (andra delen)

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Havanna gycklareJens Jerndal som vi skrivit om i artikeln ”Vi saknar kompass” under rubriken, Resa, besökte Cuba i slutet på 2015. Han har skrivit om sina intryck och låter oss få ta del av dem. Kanske går det att jämföra med andra länder vi känner till. Det är en lång och intressant artikel, tillika personlig. En del saker kanske förvånar. Det här är andra delen av artikeln.

Cuba i stöpsleven - intryck från Havanna (första delen)

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Havanna fasadJens Jerndal som vi skrivit om i artikeln ”Vi saknar kompass” under rubriken, Värt att veta, besökte Cuba i slutet på 2015. Han har skrivit om sina intryck och låter oss få ta del av dem. Kanske går det att jämföra med andra länder vi känner till. Det är en lång och intressant artikel, tillika personlig. En del saker kanske förvånar. Vi har valt att dela upp artikeln i två delar och nästa del publiceras 1 februari 2016.

Hur fan kör du

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

traffic-bangkokAlla länder har sin egen körstil t.o.m. Vatikanen, där påven verkar vara den största syndaren, har utfärdat tio trafikregler att följa. I Thailand har man också trafikregler men inte till för att följas. Dessutom finns det en hel del oskrivna regler som har växt fram under årens lopp och som kan vara bra att veta. Vi vill egentligen inte skriva om trafikproblem för det blir lätt gnälligt. Vi har gjort ett försök att förklara en del tokigheter utan att för den skull döma ut thailändare som urusla förare. Bara tänk på hur mycket trafik det är på vägarna så förstår ni att de allra flesta kör ganska ok.

Hur ligger landet?

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Thailand-map-flagDecember månad har varit en enda lång resa i vårt avlånga land. Mycket för att få känna en lägre temperatur på termometern graderad av Celsius men också för att ta pulsen på det politiska läget i landet. Båda temperaturerna är avsevärt lägre just nu. Reformarbetet pågår men fan sitter fortfarande i båten.
För att fara fram med ännu en liknelse, vi blir ju påminda om Jesus så här års, är att reformera Thailand som att vända en oljetanker i Göta kanal. Det går nog inte om man inte sågar tankern i delar. Det är vad som görs med polispyramiden, sammansvetsad av korruption, just nu. Alla ryggkliande statstjänstemän är också utsatta för en gradvis påverkan för att få till stånd en tankesaltomortal. En volt i rätt riktning.

Vägen till EM guld
Mediasystem via internet
Lägenheter, Hotell, Samfällighet

Besökare

I dag40
Veckan40
Månad1275
Totalt214642

Sök artiklar

Överst på sidan
Template by JoomlaShine